Банки с най-ниски лихви по кредитите

Кои банки отпускат кредити с най-ниски лихви?

Ще теглите кредит и търсите най-ниска лихва? Ще видите много предложения с ниски лихви. Въпросът, обаче е дали това са най-изгодните кредити? Това, че лихвата е ниска не означава автоматично, че условията са изгодни и си заслужава да изтеглите кредита. Напротив, може да се окаже, че оскъпяването е голямо.

За да се прецени дали един заем е изгоден трябва да разполагате с пълна информация за условията, при които се предлага. Не е достатъчно да знаете само лихвата. Лихвеният процент е важен елемент, но не единствен.

На какво да обърнете внимание?

Както казахме, не е достатъчно само да знаем лихвата като стойност. Важно е да уточним:

  • Променлив или фиксиран лихвен процент е по кредита – ако е фиксиран, то за какъв период ще бъде постоянен;
  • Как е формирана лихвата и при какви условия ще се промени – какви са очакванията и прогнозите за евентуална промяна;
  • Какъв е годишният процент на разходите;
  • Общото оскъпяване като абсолютна сума;
  • Изисквания за обезпечение – необходимо ли е обезпечение и какво се приема като обезпечение;

Сравнявайки тези условия ще може да определите към коя банка или кредитна компания да се насочите. Подобно сравнение ще Ви даде пълна информация, за да може да вземете правилното решение не само на база лихвен процент.

Вземи кредит

Как да получите най-ниска лихва и най-изгодни условия?

Всяка една банка има специални оферти насочени към определени групи. Може да получите оферта с много добри ценови условия в случай, че попадате в някои от следните категории:

  • Работите във фирма, която се обслужва в конкретната банка и ползва преференции за служителите си;
  • Държавен или общински служител;
  • Определени сфери на дейност се ползват с по-добри условия – лекари, адвокати, IT специалисти, военни и други;
  • Получавате заплата над определен от банката праг и същата ще се превежда по сметка в банката;
  • С кредита ще ползвате и допълнителни продукти и услуги, предлагани от банката – предварително се конкретизират. Обикновено са кредитна карта, мобилно банкиране, застраховки, спестовни или инвестиционни продукти.

Всяко едно от изброените дава възможност за договаряне и получаване на по-изгодни условия за отпускане на кредит.

Заяви онлайн

Възможно ли е договаряне на индивидуални условия?

Винаги може да преговаряте с банките. Особено, ако имате предпоставки за това. Не е нужно да чакате да Ви предложат по-добри условия, а да се опитате да договорите.

Ако искате да ползвате и допълнителни продукти и услуги от банката, то предварително направете изчисления на общите разходи, които ще имате за тях и това какво ще спестите от намаление на лихвата по кредита. Възможно е да се окаже, че намалението на лихвения процент не е оправдано, ако разходите по съпътстващите продукти са по-големи. В подобен случай, с аргументирани изчисления се опитайте да договорите реално по-изгодни условия.

Банките са отворени за преговори, особено ако искат да спечелят конкретния клиент. Така, че не бързайте да приемате условията, а потърсете възможност за договаряне на конкретни индивидуални условия.

Вижте най-изгодните кредити

Промоционални най-ниски лихви

Промоция и най-изгодни условия не винаги означава наистина изгодни условия. Разглеждайки промоционални оферти, проверете промоционалния период с каква продължителност е и какво включва. Трябва да се направи преценка заслужава ли си ползване на промоционални условия само за определен период. А това може да стане като се направят конкретни сметки на разходите по кредита за целия период на изплащане. Кандидатстването за кредит само поради това, че условията са промоционални не само, че не е логично, но може да се окаже твърде скъпо. Не бързайте, а пресметнете добре и се консултирайте с независим кредитен консултант.

В кредитния ни портал ще получите пълна информация за условията, при които се отпускат кредитите от всички банки и кредитни институции в страната. Заявете безплатна консултация, за да обсъдим възможностите за финансиране и избор на най-добрата оферта, за да получите наистина изгоден кредит за Вас.

 

Най-изгодните кредити

Заяви бързо и лесно с 1 клик