Какво е „кредитно минало” и полезно ли ни е то?

 Трябва да се има предвид, че в България на финансово ниво ние се придържаме и максимално се опитваме да се приближим до западните пазари. Това означава, че думите „кредитно минало”, „кредитно досие” стават все по важни за всеки от нас. Ако досега не сте се замисляли за това, както значат тези наименования, както и с какво могат да ви бъдат от полза или пък във вреда, то е време да се замислите. Кредитното минало е пряко свързано с това какъв бърз кредит могат да ви отпуснат от някоя от много фирми за бързи кредити. Каква би била лихвата към един онлайн кредит. И всичко това не се отнася само, когато говорим за кредити онлайн. Кредитното минало е важно и в случаите, когато става дума за бързи заеми от банка или пък, когато искате да закупите нещо на лизинг. Представата на българина, че може да живее без да тегли бързи кредити онлайн постепенно отшумява и това не е лошо.
Трябва да се съобразяваме и да се нагаждаме в света, в който живеем. Това изисква да станем по-иновативни. Тегленето на кредит до заплата, вземането на пари на заем, като цяло, независимо дали става дума за банкова институция или фирма за кредити без трудов договор, става все по-голяма част от нашия живот. В този ред на мисли не бива да пренебрегваме своето кредитно минало.
От какво се определя то? Най-важното, за да бъде положително нашето кредитно минало е да сме коректни платци. Това означава винаги на време да връщаме изтегленият от нас кредит без доказване на доход. В случай, че сме заложили на бърз кредит без трудов договор и с месечни вноски, то е важно да внасяме своите вноски в срок. Всичко това се отчита и бива положително за нашата кредитна история. Също така е важно да не оставяме наше задължение да бъде просрочено. В този ред на мисли много специалисти съветват да направим добре сметката си преди да изтеглим кредит до заплата.
Без бързи кредити не може, а от там и нуждата от чисто кредитно минало. Важно е да сме умни, когато теглим пари и когато правим своят семеен бюджет за месеца.

krediti-online-byrzi

 

Виж повече Виж повече Виж повече