Ипотечен кредит с фиксирана лихва за целия период
Жилищен кредит с фиксирана лихва

kredit-po-telefona
Търсите ипотечен кредит с фиксирана лихва за целия период?  Пазарът на кредити в момента е зона на повишено внимание както отвътре, така и отвън. Това обаче е внимание ориентирано заради повишеното търсене и предлагане на все повече нови кредитни продукти от банките, но и на бързи кредити от страна на небанкови кредитни институции. Потребителите на всички видове кредити са заинтересовани да получават оферти за кредити с фиксирана лихва. Разнообразието на пазара на кредити им позволи това, но сега въпросът стана дори по-сложен. Нека се фокусираме върху философията на ипотечен кредит с фиксирана лихва.

krediti-online-byrzi
Ипотечният кредит по принцип е за по-дълъг период от време, а това прави невъзможно да бъде гарантирана фиксирана лихва. От друга страна има възможност за достатъчно дълъг период от фиксирана лихва, което принципно дава сигурността, която клиентите желаят. Другият плюс е прогнозируемостта при вземането на кредита, т.е. клиентът може да прецени дали е в неговите възможности да погасява вноските. Минус обаче е, при фиксиран кредит, при подобряване на условията за кредита, лихвата не може да бъде променена в същия този благоприятен период.

 

При всеки индивидуален случай, кредитът има свои особености, но те не са пригодени към клиента, а са по-скоро микс от ситуацията при клиента и самия кредитен продукт, който е за определен период от време, при определени условия и т.н. За интерес към ипотечен кредит с фиксирана лихва за целия период, може да се говори когато даденото физически получи сравнително кратък плануван срок, в който ще знае принципно, в колко години каква лихва ще плаща. При съвременните условия, когато наказателната такса за предсрочно погасяване падна, клиентите могат да планират погасяване на ипотечния кредит предсрочно, което също ще им спести оскъпяването на кредита и увеличаването на лихвата.
Ипотечен кредит с фиксирана лихва за целия период, не е непознат продукт на българския пазар. В зависимост от банковите решения и пазара на бързи кредити, той може да се предлага периодично като продукт със своите условия. Ако хората намерят връзка между това, което търсят като ипотечен кредит и това, което им дава пазарът, те със сигурност ще се възползват.

krediti-online-byrzi