Ипотечен кредит с поръчител
krediti-online-bgТърсите ипотечен кредит с поръчител

Схемата за ипотечен кредит с поръчител е класическа кредитна конструкция. Особено популярна в България по време на прехода и през 90-те години, та и до днес. Тя дава на заемоискателите възможност да получат повече предимства при реализацията на ипотечния кредит. В тези предимства за включени по-нисък лихвен процент и по-голям размер на сумата за сравнително дълъг период на погасяване.

Жилищен  кредит с поръчител

krediti-online-byrzi

Поръчителите трябва да отговарят на законите на страната, определени за всички физически лица, които са потенциални кредитоискатели или поръчители. Пълнолетие, наличие на трудов договор спрямо датата на кандидатстване за кредита, престижна професия, заедно с документация относно семеен статус, лични доходи и други важни за банката специфики. Банката може да е определила кредитен продукт с един или повече поръчители.

Задълженията на поръчителите са, да плащат кредита при положение, че потребителят на кредита спре да плаща дължимите суми. При положение, че той е повече от един, плащането се започва по реда на записването или според разпореждане на банката. Работата на поръчителя е много отговорна и банката няма да си позволи да допусне случайни хора за поръчители. Тяхната сериозна роля се изразява в това да държат изкъсо кредитоискателите, защото банката има право да блокира сметките им, при положение, че потребителят  се превърне в длъжник.
Освен това поръчителите също подписват договор с банката и неин представител, който учредява техните задължения.  Поръчителите трябва да са запознати с всеки един аспект на кредита, защото в утрешния ден можете да се наложи да изплащат нещо, за което не са били подготвени. Бъдете прозрачни и честни към вашите поръчители, за да се възползвате максимално от предимствата на ипотечен кредит с поръчител.

Жилищен кредит за покупка на имот

Нашите консултанти ще се свържат с вас в най-кратки скорове.