Ипотечен кредит идеални части

 Сред потенциалните потребители на кредити и сред кредитоискателите, може да се появи въпрос, ще бъде лошо ако е ненавременен, какво значи идеални части и как могат те да са гаранция за кредита. Тук, накратко, ще се опитаме да обясним, за да може да видите дали разполагате с такива и как може те да са полезни за реализацията на ипотечен кредит.

За да не се влиза в излишни юридически казуси, е добре да знаете коя е идеалната част от даден имот, така че да я използвате, за да вземете ипотечен кредит идеални части. Да кажем, че живеете в общо пространство на един имот, с още три семейства, имате градина и триетажна къща. Реалната част от имота е всичко, което се включва в него, а идеалната част е вашето пространство в границите на този имот. Заради наличието на граници в имота, вие знаете, коя е вашата идеална част – вашият апартамент и част от градината. Но ако няма точно определени граници, може да се получи казус, който да е спънка. Нещата свързани с идеалната част се оправят по установени процедури.
Когато вие искате да ипотекирате вашата идеална част, ще трябва да търсите съгласието и на другите собственици, които населяват реалната част на имота.  Когато се оформя договора по сделката, вие трябва да имате документ, че те са присъствали и са дали съгласието си пред нотариус.

Когато вашата идеална част бъде установена и сте получили съгласие от другите собственици на дадения недвижим имот, вие вече можете да използвате тази част за да обезпечите ипотечен кредит. Автоматично този кредит се превръща в целеви ипотечен кредит и можете да го използвате според условията и правилата на банката, която сте избрали, за да го осъществите. Следва да се мине по установените процедури за оценка на имота, за сумата за финансиране, да се определи лихвата и срока на изплащането, и всичко по веригата, докато дойде време за реализацията на ипотечен кредит идеални части.

 

krediti-online-bgКандидатстване за ипотечен кредит срещу залог на недвижим имот.
Попълнете краткия формуляр по-долу, за да кандидатствате! Задължително обезпечение с градски имот (апартамент, ателие, къща, вила, търговски обект). Изпращането на заявката не Ви обвързва с кредит. Ще получите обаждане от консултант за безплатна консултация.

 

С натискането на бутона „Изпращане“ – се съгласявате личните Ви данни да бъдат обработени с цел кандидатстване за кредит.