Ипотечен кредит за закупуването на имот от публична продан
kredit-po-telefonaЗакупуване на имот от ЧСИ с ипотечен кредит / Кредит при публична продан

Принципно, процедурите по вземане на кредити в България са ясни, както са ясни видовете кредити – ипотечен или потребителски, бързи кредити и т.н. Когато обаче се вгледаме в детайли, ще видим, че има и по-сложни взаимоотношения, които засягат специфични категории кредити. Една таква категория е ипотечен кредит за закупуване на имот от публична продан или за откупуване на имот обявен за продан от ЧСИ.

krediti-online-byrziТова е специфична категория, защото публичната продан е процедура, която разпродава имот следствие на нарушения на закона от страна на друг човек или от семейни неразбории по определяне на собствеността, които в крайна сметка пращам имота в ръцете на частен съдебен изпълнител (ЧСИ). Още по специфично може да стане, когато вие сте участник и сте лично засегнат, ако ваш имот е обявен за продажба.

И в двата случая може да се наложи да теглите ипотечен кредит, но трябва да знаете за какво ще го теглите и дали ще можете да извлечете полза за вас от този вид реализация. Цената, която е определена за публична продан е много по-ниска от пазарната, тоест ако вие откупите жилището ще можете да го продадете в последствие на по-добра цена. За целта, обаче трябва да намерите кредитен продукт, който да ви позволи да откупите имота обявен за продан.

Когато обаче този апартамент или имот е ваш, и вие бихте искали да си го върнете обратно, независимо как се е стигнало до тази публична продан, банката може да ви финансира. Така ще покриете задълженията си и ще продадете имота си на пазара или ще го запазите, но ще продължите да изплащате нов ипотечен кредит – това ще е все едно сте взели целеви ипотечен кредит за закупуване на жилище. Виждате, че нещата не са толкова прости и със сигурност ще ви трябва допълнителна консултация, но по-важното е да знаете, че в каквато и ситуация да изпаднете, винаги има начин чрез кредитен продукт, който да ви помогне да се справите.

krediti-online-byrzi